Alma Čardžić snima sevdalinke sa velikim orkestrima PDF Ispiši E-mail
Napisao Administrator   
Ponedjeljak, 11 Januar 2010
Alma Čardžić ne povlači se sa muzičke scene, tvrdi Damir Čardžić, inače suprug pjevačice i njen menadžer. Da nema istine u špekulacijama koje su se pojavile u estradnim krugovima, Čardžić pobija i informacijama o Alminim novim muzičkim aktivnostima.
- Alma paralelno radi dva projekta, album sa sevdalinkama koje snima sa velikim orkestrima te CD sa pop muzikom.
Kako se već mjesec i po bori sa prehladom, posao u studiju trenutno stoji, tako da očekujemo da polovinom januara nastavimo tamo gdje smo stali - kaže Damir Čardžić koji je i producent projekta.

Između ostalih Alminih saradnika, Čardžić izdvaja Mustafu Šantića koji je na novim pjesmama odsvirao harmoniku i
klarinet.

- Mustafa je odličan muzičar i ima posebno izgrađen osjećaj za interpretaciju našeg izvornog melosa. Zadovoljna sam onim što smo do sada uradili. Oduvijek mi je bila želja dati svoj doprinos u očuvanju naše muzičke tradicije i napokon
su se za to stekli uslovi. Većina izvođača sevdalinke su pjevali po već odsviranim matricama, tako da nije bilo nekakve posebne razlike u gotovim snimcima. Ja sam odabrala potpuno novi pristup, uz velike orkestre sa gudačima i horovima, i mislim da je to nešto što će sevdalinku približiti ljudima i van granica BiH - istakla je pjevačica.
 
< Prošli   Sljedeći >