Damir Čardžić: Nemamo podršku državnih institucija PDF Ispiši E-mail
Napisao Administrator   
Petak, 15 Januar 2010
Još prije nekoliko godina Alma Čardžić je najavljivala da će početi graditi karijeru i u Turskoj, te da će snimiti album na turskom jeziku. Međutim, od toga nema ništa. Ovo je za «San» potvrdio Almin suprug Damir.

- Uprkos našim željama da Alma plasira CD na tursko tržište, zbog nerazumijevanja poslovnih saradnika, sve smo morali otkazati. Dugo smo tragali za sponzorima, jer bi album se u taj album trebalo uložiti više stotina hiljada maraka. Mi toliko novca nemamo. Tragali smo za sponzorima koji bi prepoznali svoj uspjeh sudjelujući u tome. Međutim, nismo ih uspjeli pronaći i zato smo odustali od svega. Nismo dobili podršku ni državnih institucija, kojima smo nudili saradnju i promociju BiH kroz Almine pjesme - kaže Damir Čardžić, te dodaje:

- Razočarani smo, ali idemo dalje. Žao nam je što nam je propao projekat kroz koji smo i drugim pjevačima pomogli da ostvare karijeru u Turskoj.

Inače, Alma ovih dana snima pjesme za novi CD.

- Također, otvorili smo i svoj muzčki studio u stanu. Alma nije mogla stizati na sve obaveze tako da smo odlučili za početak otvoriti skroman studio, a kasnije ga i modernizovati.
Zadnji put obnovljeno ( Petak, 15 Januar 2010 )
 
< Prošli   Sljedeći >